Viimeisimmät
tapahtumat
Yhteistyötahot

Kahden viime vuoden aikana on painottunut eläkeläisryhmien kulttuuripolkujen valmistelu - ilmeisesti historia tapoineen ja tarinoineen kiinostaa. Arvelemme myös, että  mahdollisuus tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä meidän kanssamme antaa helpotusta vastuussa oleville henkilöille.

Muun muassa Suomen Eläkeliiton, Eläkeläiset ry:n, Eläkkeensaajien Keskusliitto ry:n ja muillekin (eläkeläis)porukoille on tehty KULTTUURIPOLKUJA erilaisilla teemoilla painottaen kulttuurin hyvinvointia lisäävää vaikutusta mm.

  • uusia ympäristöjä

  • hyvää ruokaa hyvässä seurassa

  • huumorin sävyttämää meininkiä​​

KEVÄTKAUSI 2020 alkoi mukavasti, mutta vuosi on ollut yllätyksellinen.

* Italian kieltä ja kulttuuria aloitti vuoden mukavalla porukalla ja kiinnostavilla asiantuntijapuheenvuoroilla. Opettaja Jenni Kaario vastasi kieleen tutustumisesta ja vierailijoitakin kävi: Dante Alighieri-seurasta Riitta Lauslahti, Anne Paldanius perehdytti taidehistoriaan, viiniasiantuntijana vieraili Timo Jokinen Winebridge-ravintolasta ja Raimo Silius esitteli italialaisen elokuvan helmiä.

Kulttuuripolut alkoivat maaliskuun puolessa välissä Saarijärven eläkeliiton jäsenyhdistuksen Tampereen teollisuushistoriaan painottuvalla ohjelmalla Kiristallikruunuja ja karvalakkeja.

Porukka oli kaikesta kiinnostunutta ja liikkeellä innostuneella asenteella- meille puotilaisille ja asiantuntijavieraillemme jäi päivästä mukava muisto.

MUTTA SITTEN ISKI KORONA!

Kevään tapahtumat, enimmäkseen eläkejärjestöjen jäsenyhdistysten tilaamat kulttuuripolkupäivät sekä maailmanperintteemaan liittyvät ohjelmat peruuntuivat kaikki. Tapahtumat siirrettiin enimmäkseen syksyyn.

SYYSKAUSI olikin Puodin toiminnan kannalta ankeampi kuin keväällä oletettiin. 

Kesän tapahtumissa keskiössä oli tamperelainen kulttuurihistoria - ja elämä - opettajien ja museoväen kanssa eläköitymisjuhlina ja TYHY- päivinä.

Fiskarsiin päästiin riihimäkeläisten ja hyvinkääläisten eläkeläisjärjestöjen porukoilla.

Niistä jäikin melkoinen nälkä uusiin reissuihin...

​​Tampereen museot ja teatterit, Tampereen taiteilijaseura, muusikot ja  suuremmatkin kokoonpanot, eri alojen asiantuntijat esim. toimittajat, arkkitehdit, historioitsijat. 

Vuoden 2020  syksyn aikana ythteistyössä on oltu mm. Näsijärven laivapalvelu OY:n kanssa, Fiskarsin ruukkikylän toimijoiden ja tamperelaisten ammattitaiteilijoiden kanssa. 

.

 
 
 
 
Tilattavaa ohjelmistoa
Ohjelmamme, keikkamme, suunnitellaan usein tilaajan kiinnostuksen perusteella, mutta valmiita ohjelmiakinn löytyy eri teemoilla.
Kestosuosikki, KRISTALLIKRUUNUJA JA KARVALAKKEJA,
kuljettaa päivän aikana tamperelaisen teollisuushistoriaan sävyttämään elämään. Näkökulmat vaihtelevat herrasväen elämäntavoista työmiehen arkeen - tarjoilut noudattavat samaa kaavaa.

MIESTEN HOMMIA-kierros perinteisten miesvaltaisten alojen menneisyydessä museoissa ja näyttelyissä

- pyritään yhteiskunnallisten näkökulmien ymmärtämiseen menneen ajan toiminnoissa

-asiantuntijapuheenvuoroja, toiminnallisia osuuksia vähän leikkimielellä ja hyvät sapuskat

VALAMON valoa- kahden päivän matka ortodoksiseen kulttuuriin

- ortpdoksiuskonnon pääpiirteet ja erikoisuudet luostarialueen asiantuntijoiden esittelemänä

- vuorokauden kierron kokeminen luostarialueella

-yleistä tietoutta uskontojen vaikutuksesta ihmisten elämään

- ortodoksisesta vieraanvaraisuudesta nauttimista!

MESTAREITA JA KISÄLLEJÄ vie Fiskarsin ruukkikylään, missä tavataan muotoilijoita, käsityöläisiä ja muuta paikallista väkeä työnsä äärellä.

Taidetta, kulttuuria - varsinkin kulttuuriperintöä ja elämisen meininkiä sisällytetään jokaiseen ophjelmaan. Eikä unohdeta yhteisiä ruokailuhetkiä!