Viimeisimmät
tapahtumat
Yhteistyötahot

​​Tampereen työväenteatteri, Tampereen taiteilijaseura, Vintage duo ja sen suuremmatkin kokoonpanot, Tamperelaiset museot ja eri alojen asiantuntijat esim. toimittajat.

Pienen Kulttuuripuodin kautta voi tilata mm. muusikoita tilaisuuksiinsa.

VINTIGE on viisihenkinen bändi:kitaristi, rumpali, kontrabasisti. laulajat. Ohjelmisto koostuu kappaleista ajalta, jolloin musiikki oli vielä musiikkia. Vaikutteita on saatu menneen ajan iskelmätähdiltä - vintagen hengessä esiinnytään, mutta pitkällä bändisoittokokemuksella myös tilaajan musatoiveet kuunnellaan. Kokoonpanoa voi tilata myös duona.

 Suomen Eläkeliiton jäsenyhdistyksille on tehty KULTTUURIPOLKUJA erilaisilla teemoilla painottaen kulttuurin hyvinvointia lisäävää vaikutusta mm.

  • uusia ympäristöjä

  • hyvää ruokaa hyvässä seurassa

  • huumorin sävyttämää meininkiä​​

22.10.2019 Mestarit ja kisällit-ohjelma vei Eläkeliiton Hauhon jäsenyhdistyksen päiväksi Fiskarsiin: kahvittelua kyläkoulussa, puusepänverstas, lasipaja ja kohtaamisia muotoilijoiden ja käsityöläisten kanssa.

24.-27.10.2019 Menneen ajan lumoa alppimaisemissa

Sveitsissä kierrettiin melkoinen lenkki Zurichistä Scuoliin ja St.Galleniin. Matkaa tehtiin junalla mitä upeimmissa maisemissa, välillä Gourmino-vaumussakin tyypillisten herkkujen äärellä.

Itse junareitistä osa kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden listalle ja kohteena on myös St.Gallenin luostarialuekin.

Vajaan kahdenkymmenen osallistujan seurueen asiantuntijana mukana oli suomalais-sveitsiläinen Sirkka Pfister, jolla on opaskokemuksen lisäksi takanaan elettyä elämää Alppien rinteillä. 

KEVÄTKAUSI 2020 alkoi mukavasti, mutta on ollut yllätyksellinen

* Italian kieltä ja kulttuuria aloitti vuoden mukavalla porukalla ja kiinnostavilla asiantuntijapuheenvuoroilla. Opettaja Jenni Kaario vastasi kieleen tutustumisesta ja vierailijoitakin kävi: Dante Alighieri-seurasta Riitta Lauslahti, Anne Paldanius perehdytti taidehistoriaan, viiniasiantuntijana vieraili Timo Jokinen Winebridge-ravintolasta ja Raimo Silius esitteli italialaisen elokuvan helmiä.

Kulttuuripolut alkoivat maaliskuun puolessa välissä Saarijärven eläkeliiton jäsenyhdistuksen Tampereen teollisuushistoriaan painottuvalla ohjelmalla Kiristallikruunuja ja karvalakkeja.

Porukka oli kaikesta kiinnostunutta ja liikkeellä innostuneella asenteella- meille puotilaisille ja asiantuntijavieraillemme jäi päivästä mukava muisto.

MUTTA SITTEN ISKI KORONA!

Kevään tapahtumat, enimmäkseen eläkejärjestöjen jäsenyhdistysten tilaamat kulttuuripolkupäivät sekä maailmanperintteemaan liittyvät ohjelmat peruuntuivat kaikki. Tapahtumat onkin siirretty enimmäkseen syksyyn.

 
 
 
 
 
Tulevia
tapahtumia

______________________

MIESTEN HOMMIA-kierros perinteisten miesvaltaisten alojen menneisyydessä museoissa ja näyttelyissä

- pyritään yhteiskunnallisten näkökulmien ymmärtämiseen menneen ajan toiminnoissa

-asiantuntijapuheenvuoroja, toiminnallisia osuuksia vähän leikkimielellä ja hyvät sapuskat

VALAMON valoa- kahden päivän matka ortodoksiseen kulttuuriin

- ortpdoksiuskonnon pääpiirteet ja erikoisuudet luostarialueen asiantuntijoiden esittelemänä

- vuorokauden kierron kokeminen luostarialueella

-yleistä tietoutta uskontojen vaikutuksesta ihmisten elämään

- ortodoksisesta vieraanvaraisuudesta nauttimista!