Tammerkosken patsas Suomi neito.jpg
38542794-044A-4952-85FB-2E5F12E01DB9.jpe
Kristallikruunuja ja karvalakkeja.jpg
IMG_20200922_112725.jpg
Fiskars bianco blu.jpg
IMG_20200930_105921.jpg

Ohjelmistoamme        Viime vuosina, ennen viime vuoden hiljaiseloa, Puodin toiminnassa on painottunut eläkeläisryhmien kulttuuripolkujen valmistelu - ilmeisesti historia tapoineen ja tarinoineen kiinostaa. Arvelemme myös, että  mahdollisuus tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä meidän kanssamme antaa helpotusta vastuussa oleville henkilöille.

Pääteemana ohjelmissa on KULTTUURIPERINTÖ, elämisen meininki ennen ja nyt.

Muun muassa Suomen Eläkeliiton, Eläkeläiset ry:n, Eläkkeensaajien Keskusliitto ry:n ja muillekin (eläkeläis)porukoille on tehty KULTTUURIPOLKUJA erilaisilla teemoilla painottaen kulttuurin hyvinvointia lisäävää vaikutusta mm.

  • uusia ympäristöjä

  • hyvää ruokaa hyvässä seurassa

  • huumorin sävyttämää meininkiä​​

Kevätkausi 2021

Juuri nyt olemme saaneet suunniteltua muutamia kulttuuripolkuja ajatellen tätä vuotta loppukeväästä alkaen. niitä on jo esiteltykin erilaisten ryhmien tapahtuma-ja matkavastaaville ja kiinnostusta ja varauksiakin ovat herättäneet varsinkin seuraavat ohjelmat, jotka sisältävät aina teemaan liityvät tarjoilut ruokakulttuuriohjelmineen.

KRISTALLIKRUUNUJA JA KARVALAKKEJA( 5-6 tuntia) - päivä vietetään Tampereelta kiertäen teollisuusperinteeseen liittyvissä kohteissa. joissa ohjelmana on asiantuntijapuheenvuoroja, taidepläjäyksiä ja hauskanpuoleista yhdessäoloa.

näkökulmia avataan sekä työväestön että herrasväen elämästä.

 

* Laajaennettuna ohjelma sisältää myös LAIVARISTEILYN Näsijärvellä.

Erityisesti  työhyvinvointipäiviin ja seurueitten juhlapäiviin sopii kulttuuripolku PYHÄEHTOO(3-4 tuntia)

jonka aikana paneudutaan menneen ajan vapaa-ajanviettoon joko työläisten tai herrasväen näkökulmista.

MESTAREITA JA KISÄLLEJÄ - päiväohjelma Fiskarsissa tutustuen ruukkikylän menneisyyteen ja nykyisten asukkaiden, taiteilijoiden ja käsityöläisten, elämään.

KARTANOITA JA PUUTARHOJA(5-7 tuntia)kulkee halutun reitin mukaisesti poiketen sekä puutarhakohteisiin että erilaisiin arvorakennuksiin. Kohteissa on järjesttetyä ohjelmaa esittelyineen ja pienine esityksineen.

 

KIRKOLTA KIRKOLLE-  ja  VALLAN POLUILLA- ohjelmat liikkuvat Turun seudulla. kaupungiss ja saaristomaisemissa. Kesto vaihtelee viidestä tunnista kolmen päivän ohjelmiin. Sisällöissä painottuvat kirkkokulttuuri ja menneen ajan yhteiskunnalliset näkökulmat. Kohteina on kirkkojen lisäksi mm. Louhisaaren kartano ja Kultaranta.

   

  MENNEITÄ MUISTELLEN 

Kevätkausi 2020 alkoi mukavasti, mutta vuosi oli yllätyksellinen - koronaan hyytyivät Puodin keikat. Kuitenkin jotain ehti tapahtuakin:

* Italian kieltä ja kulttuuria aloitti vuoden mukavalla porukalla ja kiinnostavilla asiantuntijapuheenvuoroilla. Opettaja Jenni Kaario vastasi kieleen tutustumisesta ja vierailijoitakin kävi: Dante Alighieri-seurasta Riitta Lauslahti, Anne Paldanius perehdytti taidehistoriaan, viiniasiantuntijana vieraili Timo Jokinen Winebridge-ravintolasta ja Raimo Silius esitteli italialaisen elokuvan helmiä.

Kulttuuripolut alkoivat maaliskuun puolessa välissä Saarijärven eläkeliiton jäsenyhdistuksen Tampereen teollisuushistoriaan painottuvalla ohjelmalla Kiristallikruunuja ja karvalakkeja.

Kesän tapahtumissa keskiössä oli tamperelainen kulttuurihistoria - ja elämä - opettajien ja museoväen kanssa eläköitymisjuhlina ja TYHY- päivinä.

Fiskarsiin päästiin riihimäkeläisten ja hyvinkääläisten eläkeläisjärjestöjen porukoilla.

Niistä jäikin melkoinen nälkä uusiin reissuihin...

​​

.

Askainen.jpg